Whatsapp / Telefoon

(053) 2340205

E-mail

info@minkeberger.nl

Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens. Net als bij de eerste twee, zuurstof en water, hebben we voortdurend magnesium nodig. We kunnen hiervan geen voorraad in ons lichaam aanleggen.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 30 tot 60% van de mensen niet eens de minimaal aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen krijgt. Een tekort kan gevolgen hebben en bijdragen aan allerlei kwalen en aandoeningen (zoals diabetes type 2, hart en vaatziekten en osteoporose). Maar ook bijvoorbeeld depressie en gebrek aan energie worden met een magnesiumtekort in verband gebracht.

Ik gebruik bij deze behandeling het magnesium van zechsal. Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. Het is dus zuiver en krachtig. Door de opname via de huid komt het direct waar het moet zijn, in onze cellen, spieren en botten.

Een belangrijke eigenschap van magnesium is ontspanning. Daar waar calcium zorgt voor het aanspannen van de spieren, zorgt magnesium voor het ontspannen. Maar ook bij het bestrijden van stress of om beter te slapen kan magnesium zeer behulpzaam zijn.

Hoe ziet een magnesium behandeling er uit?

Eerst krijg je een massage van de rug, benen en armen. Hierbij wordt magnesium olie in combinatie met massage olie gebruikt. Vervolgens krijg je een lichaamspakking van magnesium gel. Tijdens het intrekken kun je kiezen uit een massage van de voeten of van het gezicht/hals en hoofd. Na de pakking wordt de gel verwijderd met warme natte doeken. Tot slot krijg je een nabehandeling met magnesium body crème.

De totale behandeling (massage + pakking) bedraagt 75 minuten.