Whatsapp / Telefoon

(053) 2340205

E-mail

info@minkeberger.nl

Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens. Net als bij de eerste twee, zuurstof en water, hebben we voortdurend magnesium nodig. We kunnen hiervan geen voorraad in ons lichaam aanleggen.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 30 tot 60% van de mensen niet eens de minimaal aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen krijgt. Een tekort kan gevolgen hebben en bijdragen aan allerlei kwalen en aandoeningen (zoals diabetes type 2, hart en vaatziekten en osteoporose). Maar ook bijvoorbeeld depressie en gebrek aan energie worden met een magnesiumtekort in verband gebracht.

Ik gebruik bij deze behandeling het magnesium van zechsal. Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. Het is dus zuiver en krachtig. Door de opname via de huid komt het direct waar het moet zijn, in onze cellen, spieren en botten.

Een belangrijke eigenschap van magnesium is ontspanning. Daar waar calcium zorgt voor het aanspannen van de spieren, zorgt magnesium voor het ontspannen. Maar ook bij het bestrijden van stress of om beter te slapen kan magnesium zeer behulpzaam zijn.

Zwangerschap en magnesium:

Bij een (te) laag magnesiumgehalte hebben zwangere vrouwen grote kans op typische zwangerschapskwalen. Denk aan harde buiken, kramp, rusteloze benen, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Dit is geen wonder want hun magnesiumbehoefte ligt wel 20 tot 40% hoger!

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met een goede magnesiumbalans minder kans hebben op zwangerschapsvergiftiging. Verder zijn er aanwijzingen dat magnesium helpt bij het voorkomen van een miskraam en dat extra magnesium voor de moeder baby’s een hoger geboortegewicht geeft.

Tot slot ligt voor sommige vrouwen na de zwangerschap een postnatale depressie op de loer. Dit kan ontstaan door psychosociale factoren maar ook door een verstoorde schildklierwerking of hormonenbalans. Hierdoor kan de vitaminen- en mineralenhuishouding behoorlijk van slag zijn. En zo komen we weer bij magnesium, de grote regelaar hiervan in het lichaam. Vrouwen die al tijdens de zwangerschap zorgen dat ze in magnesiumbalans blijven hebben dan ook minder kans op een postnatale depressie.

Hoe ziet een magnesium behandeling er uit?

Eerst krijg je een massage van de rug, benen en armen. Hierbij wordt magnesium olie in combinatie met massage olie gebruikt. Vervolgens krijg je een lichaamspakking van magnesium gel. Tijdens het intrekken krijg je een hoofdmassage van 5 minuten en daarna blijf je nog even 10 minuten ontspannen liggen. Na de pakking wordt de gel verwijderd met warme natte doeken. Tot slot krijg je een nabehandeling met magnesium body crème.