Vermoeidheid, zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid en eventuele angst voor de bevalling veroorzaken stress in het lichaam. Tegelijkertijd kunnen hormonale veranderingen soms emotionele gevolgen hebben.

Naast de ontspannende werking van de massage, wordt ook de bloeddoorstroming gestimuleerd, waardoor de placenta beter doorbloedt en de afvoer van afvalstoffen bevorderd wordt. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken.

Daarnaast wordt door de zwangerschap het zwaartepunt van het lichaam verplaatst. Door de groei van buik en borsten kun je klachten krijgen in allerlei delen van het lichaam, vooral in onderrug, schouders, benen en voeten. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verlichten. 

Zwangerschapsmassage wordt gegeven van 3 maanden tot en met de laatste dag van de zwangerschap.

De volgende zwangerschapsmassages kunnen bij mij in de praktijk geboekt worden:

  • ½ uur zwangerschapsmassage van rug en armen op een stoel
  • ½ of 1 uur zwangerschapsmassage op een speciale prenatale massagetafel waarbij je comfortabel op je buik kunt liggen (buikuitsparing)
  • ½ of 1 uur zwangerschapsmassage in zijligging, daarbij worden kussens gebruikt ter ondersteuning.
  • ½ uur magnesium behandeling.  15 minuten voetenbad met magnesium, incl. thee en 15 min. massage van voeten en benen met magnesium olie en magnesium body cream.
  • Bij de zwangerschapsmassages bij te boeken: 20 minuten voetenbad met magnesium incl.kopje zwangerschapsthee en wat lekkers.

Extra info magnesium:

Tijdens de zwangerschap is de magnesiumbehoefte 20 tot 40% hoger dan normaal! Magnesium helpt bij typische zwangerschapskwaaltjes als harde buiken, krampen en rusteloze benen. Maar er is meer: uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met een voldoende magnesiumgehalte minder kans hebben op zwangerschapsvergiftiging. Ook zijn er aanwijzingen dat magnesium helpt bij het voorkomen van een miskraam en dat kinderen van vrouwen die extra magnesium gebruiken een hoger geboortegewicht hebben. Na de zwangerschap ligt jammer genoeg in sommige gevallen een postnatale depressie op de loer. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een verstoorde schildklierwerking. Je hormonenbalans en de daarmee samenhangende vitaminen- en mineralenhuishouding zijn dan in de war. En zo komen we weer bij magnesium, de grote regelaar voor de inzet van vitamines en mineralen. Dus ook na de bevalling kun je baat hebben bij dit basismineraal!

Zie voor producten de webshop